Houtsoorten

Hout is een natuurproduct, een product met een geheel eigen uitstraling, een materiaal dat leeft. Eenmaal verwerkt geeft de tekening in de houtstructuur elk houten voorwerp een uniek eigen karakter. Hout blijft boeien. Vormgeving is elke keer een uitdaging.

Hout is niet alleen mooi. Hout is duurzaam, degelijk. Door de eeuwen heen heeft de mens hout gebruikt om te bouwen, voorwerpen te vervaardigen, zijn gedachten in de kunst te verbeelden. Voor onze bijgebouwen maken wij gebruik van diverse houtsoorten: vuren, douglas, lariks en eikenhout.

vurenhout

Houtsoort Vuren

Het vurenhout dat wij gebruiken groeit in de koudere delen van Europa. Hierdoor groeien de bomen langzamer waardoor er fijne groeiringen ontstaan, deze zorgen voor een gelijkmatige en sterke structuur van het vurenhout. Vurenhout wordt in de houtbouw voornamelijk gebruikt voor binnen timmerwerk. Onbehandeld kan het vurenhout niet buiten worden gebruikt. Het hout laat zich gemakkelijk verven, beitsen of lakken. Wij gebruiken het vurenhout voor de prefab binnenconstructie van zowel de wanden als de spanten. Hiervoor is vurenhout zeer geschikt.
douglas hout

Douglas hout

Douglas hout is één van de hardste naaldhoutsoorten en afkomstig van de Douglasspar. Douglas hout is zeer geschikt voor binnen- en buitengebruik. Douglas hout heeft een warme uitstraling, mooie structuur en kleur. Douglas hout gebruiken wij veel voor schuren, overkappingen, tuinhuizen en prielen. Douglas hout kan onbehandeld buiten worden toegepast en vergrijst in de loop van de jaren. Ook kan het prima behandeld worden met een beits.

VAKMANSCHAP TEGEN EEN SCHERPE PRIJS.

BW Bouw heeft meer dan 25 jaar ervaring met het realiseren van verschillende bouwprojecten waarbij het zich heeft gespecialiseerd in houtbouw. Zoals bijvoorbeeld het realiseren van een garage, berging, overkapping, carport, schuur of tuinhuis. U bent altijd verzekerd van vakwerk tegen een eerlijke prijs.

Houtsoort Lariks

De natuurlijke duurzaamheid maken deze houtsoort zeer geschikt voor een groot aantal toepassingen. Siberisch lariks groeit in een zeer koud gebied waardoor de jaarringen dicht bij elkaar liggen. Hierdoor is het hout fijngenerfd en zeer sterk. Siberisch Lariks is van nature niet gevoelig voor houtschimmels, zoals blauwschimmel. Siberisch lariks zal na enige tijd bloot te zijn gesteld aan de weersomstandigheden grijsachtig verkleuren, wat overigens niets verandert aan de levensduur van het hout. Door het hout te behandelen met een (kleurloze) beits blijft de mooie houtskleur behouden.

Eiken hout

Een zeer bekende houtsoort is eiken. Eiken is sterk, redelijk hard en zeer betrouwbaar. Het is bijna niet mogelijk om alle toepassingsmogelijkheden van eiken weer te geven. In vrijwel iedere industrie en vrijwel overal is het hout toe te passen, zowel voor constructiehout, op scheepswerven, bij bruggenbouw, als in de chemische industrie, de meubel- en speelgoedindustrie. Een eigenschap van Eiken is dat het scheurt na verloop van jaren. Constructief geeft dit geen problemen, het geeft het Eiken juist dat authentieke karakter.